Ónix

Ónix nappaliAz ónix-ról, alabástrom-ról már a Szentírásban is olvashatunk. Az egykori Édenkert területén, valamint a Tigris és Eufrátesz mentén is előforduló csodálatos díszítő kő.

A kő kristályos szerkezettel rendelkezik, melynek következtében átvilágítható, emellett különleges színvilága van. Ezek a tulajdonságok együttesen eredményezik, hogy igen kedvelt alapanyag az építőipar területén.

Fal és padlóburkolatként is használható, emellett még mosdókagylók, fürdőkádak is készíthetők belőle. Kleopátrának többek között, alabástrom fürdőkádja is volt.

Mohs skála szerinti besorolása: 3 – 4.

Ez a nemeskövek legdrágább és legnemesebb vállfaja, amit leginkább díszítőelemekként szoktak használni, bárpultokra, asztallapokra, valamint leginkább kézzel faragott kandallók alkotóelemeként szolgál. Vázák, szobrok, radiátortakarók, hamuzók és sok más egyéb házban használt díszítőelemek alapanyagaként is használt.

A kő, mint építőipari alapanyag

A nemeskő használata végigkíséri történelmünket, hiszen az egyik legősibb alapanyagról beszélünk. Építőiparban való felhasználása nagyjából 5500 éves múltra tekint vissza. Manapság a kő az építőipar szinte minden területén igen népszerű alapanyagnak számít.

A kő, mint építőanyag annak köszönheti népszerűségét, hogy időtálló, illetve a megfelelő eszközökkel könnyen megmunkálható. Amellett, hogy a kő felhasználásával előállított termékek hosszú ideig tartósak maradnak, rendkívül esztétikus látványt nyújtanak az otthonokban és a köztereken is. A különböző kövek alkalmazása természetes hatást kelt, ezáltal teremt kellemes hangulatot.

Igen nagy előnye a kőnek, hogy feldolgozottság tekintetében gyakorlatilag bármely formájában fel lehet használni, a célnak megfelelően. A nemeskő leggyakoribb felhasználási területe az épületek, illetve műemlékek burkolása, de emellett például kiváló munkapult és párkány is készíthető kőből.

Vásárlással kapcsolatban érdeklődjön elérhetőségeinken.

Ónix termékeink

Képek: 
Onice Caramello
Onice Marrone
Onice Miele
Onice Persiano Green
Alabastro Egiziano
Onice Bianco
Onice Ivory
Onice Nuvolato
Onice Pink
Onice Rosso
Onice Tiger
Onice Arco Iris
Onice Honey
Onice Orange
Onice White