Gránit

A Föld legkülső rétegének a legjellegzetesebb kőzete a gránit, amely a közetek közül az egyik legkeményebb és legstrapabíróbb burkolólap.

A többi naturális építőkőhöz hasonlóan már a kezdetektől fogva ismerik és alkalmazzák is. Megjelenése, esztétikája és nagy kopásállósága miatt vált napjaink talán legszívesebben alkalmazott természetes fali és padlóburkolatává, külső – belső felhasználásra egyaránt. A népszerűsége emellett abban rejlik, hogy egy igen ellenálló anyagról beszélünk. Ellenáll az időjárás viszontagságainak, valamint jól tűri az erózió bizonyos formáival szembeni hatásokat is.

gránit csiszolás után kerül felhasználásra. A csiszolás folyamata alatt fokozatosan válik láthatóvá a kő különleges mintázata, és a munkálat befejezésével egy gyönyörű, fényes felületet kapunk, mely szinte örökké megőrzi csillogását.

Mohs skála szerinti besorolása: 4 – 6,5.

Anyaga lehetővé teszi sírkövek illetve pultok alkalmazásához is. Kereskedésünkben külön kiválogatott minőségben és méretben kaphatóak. A világos színtől az egészen sötét színekig minden megtalálható és azonnal elvihető. A burkoló lapok méretei általában 61x30,5x1cm vagy 30,5x30,5x1cm vagy 40x40x1cm egyedi igény esetén kisebb, illetve nagyobb méretű lapok is elérhetőek.

Kültéri alkalmazás esetén a csúszás mentessége miatt a lángolt gránit is lehet egy jó alternatíva. Gránit burkolólap kínálatunk Amerikától - Dél Afrikán keresztül akár Norvégiáig bármelyik kontinensről származhat. Kínai gránittal nem foglalkozunk! Alkalmazási területe is nagyon sokoldalú családi házak, nagyobb közösségi terek, úgy mint szálloda, étterem, bank épület, stb.

Gránit vásárlással kapcsolatban érdeklődjön elérhetőségeinken.

 

Gránit termékeink

Képek: 
Silver Real
Bianco Cristal
Bianco Tapajo
Imperial White
Kashmir White
Juparana India
Juparana Colombo
Juparana India Gold
Kashmir Gold
Giallo Veneziano Fiorito
Giallo S. Cecilia Orig
Shiva Gold
Ivory Gold
Suprame Gold
Giallo Veneziano
Madura Gold
Golden Persa
Golden Oak
Roman Gold
Giallo S. Cecilia
Rosso Africa
Rosso Vanga
Rosso Koral
Carmen Red
Multicolor
Baltic Brown
Rosso Balmoral
Brown Eyes
Café Imperial
Café Bahia
Rosa Porinho
Shiwakasi Pink
Marron Glacé
Brown Antique
Emerald Pearl
Costa Smeralda
Verde Lapponia
Green Bowenite Dark
Dakar Green
Baltic Green
Verde Fantastico
Esmeralda
Verde Butterfly
Verde Fontaine
Verde San Francisco
Azul Macaubas
Azul Bahia
Lapis Lazuli Wild
Lapis Lazuli Original
Blue Pearl
LabradorAntique
Labradorite Madagaskar
Imperial Brown
Nero Impala
Nero Assoluto Black