Márvány

 

 

 

 

Márvány burkolatokat az elegancia és a luxus kedvelőinek ajánljuk. Ezt a kőzetet évszázadok óta használják az építészet számos területén, és mindig is egyet jelentett az eleganciával. A márvány burkolat nagyon jó minőségű, megfelelő ápolással időtálló, és a lakás számos részében használható.

Természetes kőzet, mely kristályosan szemcsés, csiszolás után csillogó felülettel, igazán exkluzív megjelenést biztosít. Nagyon sok színben bányásszák, így aki ilyen burkolatot választ otthonába, azt a fehértől egészen a fekete színig megteheti.

A márvány tetszetős felülete és időtállósága miatt évezredek óta kedvelt, viszonylag kemény és tartós anyag.

Mindennemű savas anyagtól, így különösen savas tisztítószerektől, mindennemű alkoholtól, gyümölcslevektől óvni kell. Ha ezek közül bármi burkolatunkra kerül, azonnal le kell törölni a márványt, mert különben fényezésben maradandó kár keletkezhet. Legfontosabb a por- és homokszemcse eltávolítása a burkolatról.

Hol használható a márványburkolat?

A burkolatot nem csak gyönyörű megjelenése miatt, hanem kiváló minősége miatt a lakás számos részén használhatjuk. Sokan használják falburkolatnak, de keménysége miatt csodás padlóburkolat is válhat belőle. Ezen kívül számos felhasználási területe van, készülhet még belőle lépcső, párkány, de akár egy rendkívül különleges konyhapult is.

márvány a görög “MARMAROS” jelentése: jelölt kő, illetve “MARMAREOS” jelentése: csodálatos kő elnevezésből ered. A világ hét csodájában szereplő létesítmények építésekor is főleg a márványt használták. A görögök, rómaiak épületeik falait, oszlopsorait is sok esetben márványból készítették. Az építészeti stílusok bármelyikében burkolatként is szívesen használják mind a mai napig.

Mohs skála szerinti besorolása: 3 – 5.

A nálunk vásárolt márvány lapok nagy sűrűséggel, 30,5x30,5cm vagy 61,5x61,5 cm és 30,5 cm x változó méretben is megtalálhatóak. Természetesen külön kérésre kisebb illetve nagyobb mérettel is tudunk szolgálni. A vásárolt márványlapok milliméter pontossággal illeszkednek és akár fugamentesen is burkolhatóak.

Raktárunkban több mint 10.000nm márvány található különböző fajtában. A márványt hosszú évek után nem cserélni kell, hanem újrapolírozni és ezáltal ismételten egy teljesen új felületet kapunk. Kínai márvánnyal nem foglalkozunk!

Márvány vásárlással kapcsolatban érdeklődjön elérhetőségeinken.

 

Márvány termékeink

Képek: 
Arab. Orobico Gold
Arab. Orobico Grigio
Arab. Orobico Rosso
Arabescato Vagli
Bianco Carrara
Rosa Tea Persiano
Rosa Portogallo
Rosa di Ruscita
Rosa Cristallo
Rosa Norvegia
Rosa Portogallo
Bianco di Ruscita
Botticino Classico
Botticino Fiorito
Botticino Semiclassico
Blue Sky
Azul Cielo
Bardiglietto
Salomé
Sole di Efeso
Breccia Aurora
Breccia Oniciata
Breccia Pontificia
Bréche de Vendome
Bréche Notre-Dame
Rosso Damasco
Rosso Verona
Diaspro
Trav. Rosso Persiano
Rosso Rubino
Giallo Siena
Spring Yellow
Teak Wood
Trav. Giallo Persiano
Crema Valencia
Irish Conn. Green
Ming Green
Verde Guatemala Light
Verde Guatemala Orig.
Verde Antique
Verde Antigua
Verde Alpi
Rasotica Brown
Siena Brown
Cippolino Ondulato
Brown Fossil
Rosso Levanto Italiano
New Portoro
Nero Africano
Black Fossil