Mészkő

mészkő, más néven kalcium-karbonát egy szerves eredetű üledékes kőzet. Igen nagy múltra tekint vissza, már a Kr. előtti IV. században is használták építőanyagként.

Fajtáját tekintve 5 változatot különböztetünk meg: ezek a helyben képződött biogén mészkőfajták, a szemcsékből felépülő mészkőfajták, a mikrokristályos mészkövek, az átkristályosodott mészkövek, valamint a kevert kőzettípusok.

mészkövet felhasználása előtt 900-1000 C°-on ki kell égetni. Népszerűségét annak köszönheti, hogy puhaságából adódóan könnyen megmunkálható kőzet, emellett kiváló hőszigetelő tulajdonsággal is bír.

Mohs skála szerinti besorolása: 3-3,5.

Szerkezetét tekintve puhább, mint a gránit, viszont a világos bézs tónusa és színárnyalata miatt igen közkedvelt. Ehhez az igényhez igazodva a Nemeskő kínálata is a vásárlók igényeihez igazodik. Több mészkő bányával való szoros együttmükődés eredményeként mészkőkínálatunkba a 60x60cm illetve akár 80x80cm lap is megtalálható. A további méretek: 60x30cm, 80x30cm, 80x20cm, 40x40cm, 30x30cm illetve 30x és 40x változó soros hosszúság.

Alkalmazási területei: lábazatok, falburkolatok, párkányok, teraszok, lépcsők mellett az enteriőrök fürdőszobák is nagyon hangulatossá, kellemessé varázsolhatóak!

Mészkő vásárlással kapcsolatban érdeklődjön elérhetőségeinken.

 

Mészkő termékeink

Képek: 
Breccia
Horvát Mészkő
Travertino classico
Travertino-Navona
Travertino romano